Menu

Moet ik wel of niet verhuizen voor de carrière van mijn partner?

Stel je voor dat je een zeer bevredigende langdurige relatie hebt. Je partner heeft je net verteld dat hij de baan van zijn leven heeft gekregen, en je bent dolblij met dit nieuws. Het enige probleem is dat de baan aan de andere kant van het land is. Na er een tijdje over gepraat te hebben besluiten jullie om het gesprek morgen ochtend verder te voeren. Maar nu is het middernacht en ben je klaarwakker en zit je met de vraag: wat gebeurt er met onze relatie als ik voor de carrière van mijn partner verhuis?

De bereidheid om mee te verhuizen

De beslissing om te verhuizen is ingewikkelder dan alleen het inpakken van je koffer en meegaan met je partner. Het is sterk afhankelijk van de baankans van je partner en de bereidheid van jou om mee te gaan. Uit onderzoek is gebleken dat de beslissing van je partner sterk afhangt van de bereidheid van jou om mee te gaan. De gevoelens van jou over het verhuizen voor de baankans zullen de drijvende kracht zijn voor jullie om de keuze te maken: verhuizen of niet.

Levensveranderingen

Hoe gelukkiger en meer toegewijd mensen zijn aan hun relatie. Des te groter de kans is dat zij met hun partner mee verhuizen. Wat je vaak terug ziet komen is dat de persoon die er uiteindelijk voor kiest om mee te verhuizen vaak stress en eenzaamheid ervaren door het verlies van sociale steun. Het verhuizen gaat namelijk gepaard met een fysieke afstand van familie en vrienden. Er is schrijnend onderzoek naar het effect van een verhuizing op de relatie als het paar als geheel. Zoals bij alle grote levensveranderingen is verhuizen iets waar je met elkaar dienst te overleggen. Samen moeten jullie hier doorheen navigeren.

Een nieuw thuis creëren

Vraag jezelf af of je de nieuwe locatie ook een plek is waar je jezelf ziet wonen. Je zult namelijk afgezonderd zijn van je vertrouwde kring van vrienden en familie. Het is belangrijk dat de nieuwe locatie dus ook als een thuis gaat voelen. Het is misschien niet het meest romantische aspect van een relatie, maar het is belangrijk dat ook de financiën besproken worden. Het belangrijkste is dat jullie naar elkaars behoefte luisteren en er open voor staan om er volledig voor te gaan. Maak het bespreekbaar. Hebben jullie hier hulp bij nodig? Schakel een relatietherapeut in. Quint Relatietherapie in Bennekom en omstreken staat graag voor u klaar.