Menu

Waarom inspanning in een relatie aantrekkelijk is voor je partner

Het begin van een relatie is leuk, spannend en gemakkelijk, maar het lijkt niet lang te duren zonder inspanning. Dat komt omdat om een relatie te laten duren, je er tijd en energie in moet steken. Je kunt je in geval afvragen waarom sommige mensen niet de volle 100% geven aan een relatie.

Waarom is inspanning belangrijk in een relatie

Inspanning in een relatie betekent dat de relatie belangrijk voor je is. Inzet in een relatie betekent dat je wilt dat het blijft duren en dat het duurzaam is. Inzet in een relatie betekent meestal dat je wilt dat het bloeit en groeit.

Hoe ziet moeite doen in een relatie eruit

Om een beter beeld te krijgen van inspanning in een relatie kunnen jullie jezelf vragen stellen als: Wat deden we vroeger wat we nu niet meer doen? Het antwoord geeft in de meeste gevallen inzicht in wat jullie kunnen doen om weer inspanning te leveren. Geen enkele relatie is het zelfde. Niet iedereen heeft dezelfde liefdestaal. Om een beter beeld te krijgen van inspanning heb je hieronder een aantal voorbeelden:

 • Tijd vinden – Jullie maken tijd voor elkaar. Je vindt de tijd om elkaar te zien en sms’t en belt elkaar gedurende de dag. Je hebt het nooit te druk en zoekt naar mogelijkheden om contact met je partner te maken.
 • Vraag jezelf af – Maak ik tijd zoals ik vroeger deed? Stop ik en doe ik leuke dingen voor mijn partner zoals ik vroeger deed? Stuur ik hem een sms, “Ik denk aan je” met een leuke smilie🙂 zoals ik vroeger deed?
 • Afspraakjes – Je plant en gaat uit op afspraakjes. Je kijkt uit naar de volgende date.
 • Vraag jezelf af – Plan ik afspraakjes? Stel ik voor om uit eten te gaan, koffie te drinken, een wandeling in het park te maken of andere romantische uitjes?
 • Waardering – Je denkt na over manieren om vriendelijkheid te tonen aan je partner, of het nu een kopje koffie is, bloemen sturen of brengen, of een speciaal etentje bereiden.
 • Vraag jezelf af – Doe ik dagelijks kleine daden van vriendelijkheid? Waardeert mijn partner dat?
 • Zorg voor jezelf – Toen je voor het eerst uitging, heb je er waarschijnlijk voor gezorgd dat je er toonbaar uitzag en lekker rook. Je hebt misschien gesport en je fysieke verschijning verzorgd.
 • Vraag jezelf af – Heb je vlekken en morsen op je kleren? Heb je een ander shirt aangetrokken of heb je twee dagen achter elkaar dezelfde kleren gedragen? Heb je je haar geborsteld? Heb je vroeger make-up gedragen? Sport je, of heb je jezelf laten gaan omdat je in een vaste relatie zit?
 • Praten en contact maken – Je nam de tijd om met elkaar te praten en contact te maken over alles. Je wilde alles over je partner weten – wat hij leuk vindt, wat hij niet leuk vindt, interesses, familie, vrienden, hobby’s, doelen, toekomstplannen.
 • Vraag jezelf af – Zijn we gewoon huisgenoten? Hebben we het alleen maar over rekeningen betalen, vuilnis buiten zetten, de was doen en andere klusjes? Wanneer hebben we het voor het laatst over onszelf, onze relatie en/of onze toekomstplannen gehad? Zit je aan de telefoon in plaats van contact te maken met je partner?
 • Liefdevol praten – Toen je elkaar voor het eerst ontmoette sprak je aardig, beleefd en vriendelijk tegen elkaar.
 • Vraag jezelf af – Spreek je nog steeds respectvol met je partner? Praat je aardiger tegen vrienden en collega’s dan tegen je partner?
 • Romantische handelingen – Vroeger dacht je aan manieren om romantisch te zijn. Je bedacht creatieve ideeën om de romantiek en de passie in je relatie te houden.
 • Vraag jezelf af – Wanneer was de laatste keer dat je de tijd hebt genomen om romantisch te zijn? Wanneer heb je je partner voor het laatst verrast met een romantisch gebaar (als hij/zij van verrassingen houdt)?
 • Knuffelen/Kussen – In het begin van jullie relatie hebben jullie elkaar misschien spontaan geknuffeld en gekust bij het binnenkomen en verlaten van het huis, voor het slapen gaan en bij het wakker worden. Jullie ontspanden je in elkaars armen en keken uit naar de volgende omhelzing.
 • Vraag jezelf af – Roep je nu vanuit de andere kamer “tot ziens”? Wacht je een uur om te erkennen dat je partner is thuisgekomen? Geef je elkaar een kus op de wang of misschien een knuffel van 1 seconde? Ga je door met het checken van je e-mail of het kijken naar Facebook of Instagram als je partner thuiskomt?

Je denkt misschien dat je in het begin van de relatie veel dingen moet doen om de persoon genoeg te interesseren om in de relatie te blijven, maar dat je daarna niet zo hard zou moeten werken. Je kunt jezelf afvragen “Waarom”. Je wilt weten of je partner zich inzet voor jullie relatie. Inspanning in een relatie is van vitaal belang en zal het duurzaam maken voor vandaag, morgen en de toekomst. moet ik zo hard mijn best blijven doen?” Je zou kunnen denken dat het in het begin belangrijk was om moeite in de relatie te steken – anders zou het niet standhouden – maar dat je op een gegeven moment in staat zou zijn om te “ontspannen”. Wat denk je? Je relatie zal niet standhouden als je geen tijd en moeite in de relatie steekt.

Hoeveel moeite moet ik doen voor een relatie?

Je moet je 100% inzetten in een relatie. Inspanning in een relatie was en is aantrekkelijk voor je partner. Hoe meer je geeft aan je partner, hoe meer je partner je meestal wil geven en dit helpt je een gezonde relatie te behouden. Je wilt je gekoesterd en geliefd voelen door je partner. Je wilt weten of je partner zich inzet voor jullie relatie. Inspanning in een relatie is van vitaal belang en zal het duurzaam maken voor vandaag, morgen en de toekomst. Gebruik de suggesties om te leren hoe je meer tijd, energie en moeite in je relatie kunt steken om aantrekkelijker te zijn voor je partner.