Menu

Onrealistische verwachtingen

Straf je jezelf met onrealistische verwachtingen? De meeste mensen denken dat ze problemen hebben die op één of andere manier opgelost moeten worden om succesvol te kunnen zijn, of geliefd en gewaardeerd te worden om wie ze zijn. Als je één van de miljarden mensen bent die streeft naar ‘perfectie’, en in de illusie leeft dat je de hele tijd aardig zou moeten zijn en nooit gemeen, de hele tijd opgewekt en nooit terneergeslagen, gedreven en nooit gedemotiveerd, positief en nooit negatief, dan leef je met de druk van je onrealistische verwachtingen die leidt tot onwaardige gevoelens, momenten van woede, frustratie, zelfs angst en periodes van verdriet of depressie.

Stel jezelf de volgende vragen om te zien of je een evenwichtige, gezonde mentaliteit hebt, gericht op een groot gevoel van eigenwaarde. Als het antwoord ‘nee’ is op meer dan dan 30% van deze vragen kan je overwegen een manier te vinden om een ‘nee’ te verschuiven naar een ‘ja’, en zo je gevoel van eigenwaarde en zelfwaardering te stimuleren:

  1. Weet je wat echt belangrijk voor je is en hoe je je leven vult met acties die je inspireren?
  2. Begrijp je wat je drijft en waarom en hoe dat invloed heeft op alles wat je doet?
  3. Leef je vrij van schaamte, schuld en spijt?
  4. Doe je waar je van houdt en houd je van wat je doet?
  5. Heb je een inspirerende visie voor je leven zodat je ‘s morgens niet kunt wachten op te staan en eraan te werken?
  6. Weet je hoe je je emoties kan beheersen, zodat ze geen controle hebben over je of van invloed zijn op je dagelijks leven en relaties?
  7. Weet je dat je de moeite waard bent en iemand om van te houden bent?
  8. Zie je hoe al je vroegere uitdagingen jou en je leven gediend hebben?

Quint Relatietherapie Tiel biedt een krachtig programma ontworpen om je/jullie te helpen jezelf, wat je maakt tot wie je bent en wat je drijft te begrijpen. Leer hoe je elke uitdaging, probleem of emotie die je dankbaarheid voor je leven en je ervaringen in de weg staat, kan wegnemen.

Neem voor een gratis oriënterend gesprek contact met mij op. Mijn werkgebied bestaat o.a. uit: Quint Relatietherapie Wageningen, relatietherapie Barneveld en Ede.

Contact

Gebaseerd op het werk van John Demartini. Voor meer informatie kan je terecht op www.drdemartini.com