Menu

Uitdaging en steun; de twee kanten van liefde

Als je van iemand houdt, ben je de liefste en de gemeenste voor hem of haar. Je ondersteunt en daagt uit, je bent aangenaam en onaangenaam, je beurt op en je haalt naar beneden, doet dingen voor de ander en negeert hem/haar. Dat zijn de twee kanten van de liefde. De mythe zegt dat je slechts één kant moet laten zien, maar dat creëert spanning in een relatie en in je leven, omdat het de helft van de waarheid onderdrukt.

Liefde kan niet worden afgewezen, maar verwachtingen weldegelijk. De meeste mensen verwarren liefde met verwachting. Je kunt niet voorkomen dat je verwachtingen en meningen hebt, maar erin vast komen te zitten betekent stoppen met groeien.

Wat je liefhebt verandert in wat je het liefst zou willen dat het was. Als je iemand probeert te betuttelen of te veranderen, zullen ze weerstand bieden, maar als je ze dankt om wie ze zijn, zoals ze zijn, en van ze houdt om wie ze zijn, zullen ze je helpen. Als je van mensen houdt om wie ze zijn, veranderen ze in van wie je houdt.

Mensen willen iemand anders de schuld geven als ze hun verantwoordelijkheid voor hun eigen werkelijkheid niet begrijpen. Heb je ooit gemerkt dat iemand de schuld geven niet helpt? Integendeel, en het geeft je niet wat je werkelijk graag wil in het leven. Het leven is grappig… Op het moment dat je beseft dat je alles waar je naar op zoek bent hebt, geeft het universum het je. Op het moment dat je denkt dat je iets niet hebt, is het verder bij je vandaan.

De grootste ontdekking in het leven is dat het niet uitmaakt wat je doet, je wordt ondersteund en tegelijkertijd uitgedaagd. De tweede grootste ontdekking is dat er niets ontbreekt, het bestaat alleen in een vorm die je niet herkend hebt. Geluk en verdriet zijn de twee kanten van vervulling. Er is niets dan liefde, en al het andere is illusie.

Quint Relatietherapie Veenendaal biedt je de mogelijkheid om meer liefde en steun in je relatie te ervaren.

Neem voor een gratis oriënterend gesprek contact met mij op. Voor relatietherapie Barneveld, relatietherapie Ede en regio Tiel.

 

 

Gebaseerd op het werk van John Demartini. Voor meer informatie kan je terecht op www.drdemartini.com